(untitled) (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2025)
Ushbu maqolada vokal san’atining nazariy asoslari, texnik komponentlari va musiqa san’atidagi amaliy o‘rni tadqiq etiladi. Vokal ijro texnikasi - nafas olish, rezonatorlardan foydalanish, artikulyatsiya, intonatsiya va timbr kabi elementlar nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Bundan tashqari, vokal san’ati ta’limining metodikasi, zamonaviy texnologiyalarning ovozni shakllantirishdagi roli hamda amaliy misollar yordamida ovoz tarbiyalashning samaraliroq usullari ko‘rib chiqiladi. Maqola natijalarida vokal san’ati musiqa madaniyatini boyitish, ijrochilik mahoratini oshirish va ta’lim jarayonlarida yangicha yondashuvlarning ahamiyati ta’kidlanadi