(untitled) (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2026)
Мақалада актёрлық шеберлик усылларының баян оқытыў мотивациясы ҳәм нәтийжелилигине тәсири үйренилген. Жумыста музыка сабақларында актёрлық техникасын (импровизация,эмоционаллық тартыў, рольли ойынлар) үйретиўдиң психологиялықпедагогикалық тәреплери талқыланады. 30 оқыўшы менен өткерилген эксперимент тийкарында оқыўшылардың пәнге қызығыўшылығы 25-30% ке артыўы, атқарыў техникасы ҳәм музыканы эмоционаллық қабыл етиўи жақсыланыўы анықланды. Балалар музыка мектеплери баян үйретиў бағдарламасына актёрлық элементлерин киргизиў бойинша әмелий усыныслар берилген.