(untitled) (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2026)
Qosıqlar qaraqalpaq xalqında júdá bay hám keń rawajlanǵan janrlardıń biri. esaplanadı. qosıq hár qanday qıyın jaǵdaylarda da xalıqtıń ruwxıy baylıǵı bolıp xızmet etip keldi. Sonıń ushın xalıq óz kórkem ónerinen tek kewil kóteriw ushın emes, al sol arqalı birgelikte azatlıq, ǵárezsizlik, hadal miynet hám jaqsı turmıs ushın gúreste ótkir qural sıpatında paydalanıp keldi.