(untitled) (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2026)
Мақалада миллий қаҳарманлық дәстанларымызда бийперзентзлик темасы бойынша эпикалық мағлыўматлар ҳаққында сөз етиледи. Дәстанларымызда перзентсиз аталардың ерте дәўирлерден берли ата-бабаларымыздың турмыс дәстүрлеринен орын алып киятырған перзентсизлик мәселесине көзқараслары сәўлеленген. Олардың эпикалық бағдардағы ҳәр қыйлы мотивациялық бирликлерде сәўлеленгенлиги анықланады. Сондай-ақ, басқа да түркий халықлардың соның менен бирге дүнья халықларының фольклор үлгилериндеги перзентсизлик мотивине байланыслы параллеллерди типологиялық салыстырыўлар илимий дәрек сыпатында пайдаланылған.