(untitled) (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2025)
Usı ilimiy maqala vokal shıǵarmalarında muzıkanıń kórinisi, dinamikası, tembri, ritmikalıq. dúzilisi hám vokal texnikası sıyaqlı áhmiyetli elementlerdi analizleydi. Maqala vokal hám orkestr arasındaǵı baylanıslardı, vokal hám orkestr atqarıwındaǵı óz-ara tásirdi, sonday-aq, xor hám vokal atqarıwınıń áhmietli rolin kórip shıǵadı. Vokal shıǵarmalarınıń muzıkalıq sózi hám vokal texnikası arasındaǵı óz-ara tásir, muzıkalıq drama jaratıwdaǵı áhmieti hám vokal hám orkestrdiń birgeliktegi atqarıwındaǵı óz-ara integraciyası dodalaw islenedi. Sonday-aq, maqalada dirijordıń vokal shıǵarmalarındaǵı roli hám onıń orkestr hám vokal atqarıwı menen. nátiyjeli basqarıw usılları tallanadı. Usı ilimiy jumıs vokal dóretpeleriniń muzıkalıq strukturaların tereń úyrendi. úyreniw, olar arasındaǵı óz-ara baylanıslar hám dirijyorlıqtıń muzıkalıq bayanlawǵa tásirin ilimiy tárizde sáwlelendiriwge qaratılǵan.