(untitled) (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2024)
Бул өзлигине тән болған қәдиятлар, миллий мийраслар дүньядағы барлық халықлар ҳәм миллетлер сыяқлы қарақалпақ халқында қәлиплесип атадан балаға, әўлатдан-әўладқа өтип сақланып киятырғанлығы белгили. Бул дөретпелерге устаз-шәкирт салт дәстүрлер: мийнет жырлары, халық ертеклери, ашықлық ҳәм шайырлық дәстанлар менен көплеген халық қосықлары нама сазлары киреди.